« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Dana 31.5.2023. god. učenici od 4. do 8. razreda su obilježili, u sklopu nastave Talijanskog jezika, Dan talijanske kuhinje.
Tom prigodom su pripremili; mijesili, kuhali, pekli razna talijanska jela te se počastili rezultatima svoga kulinarskog umijeća. Učenici su se iznimno potrudili i pokazali kako nastava može biti i slasna i mirisna. Uz mnogo smijeha i veselja, nastale su (i brzo nestale) Bruschette con pomodoro, mozzarella, prosciutto cotto e parmigiano, Pizze capricciose, Spaghetti al pomodoro e Spaghetti all arrabbiata, Mortadella di Bologna, i za kraj sladoled-gelato. Zaključili smo da bi bilo lijepo ovo ubrzo ponoviti, a neki od učenika zaista su pokazali svoj talent u kuhinji, da spomenemo samo neke – Lo chef Josip Višić i Lo chef Roko Pranić, što dokazuju i fotografije u prilogu.